Pro začátek bychom si měli říci, co to vlastně TRX je? 

TRX je závěsný systém, kde využíváme dva popruhy, které jsou zakončeny madly a dají se zavěsit. Za madla se držíte rukama nebo se můžete zavěsit za nohy - vždy ale pracuje celé tělo. Při cvičení máte vždy jednu část těla zavěšenou v TRX závěsném systému a druhou jste na podložce. Pro cvičení nepotřebujete už žádnou další pomůcku, vystačíte si svou vahou a gravitací. Zátěž si upravujete sami velikostí vašeho záklonu a šířkou opory (postoje).

Cvičit může kdokoliv bez ohledu na váhu nebo výšku - popruhy jsou délkově nastavitelné a mají vysokou pevnost. Cviky se dají upravit podle fyzické kondice, věku i pohlaví. Cvičení je vhodné nejen pro začátečníky, ale praktikují ho i vrcholoví sportovci, kteří díky němu svůj trénink posouvají na další úroveň.

TRX

V začátcích je potřeba se správně naučit používat své tělo, abyste minimalizovali možnost Vašeho zranění a co nejvíce zefektivnili cvičení. Cvičení začátečníka bude zaměřeno hlavně na správné držení těla a pomalé provádění cviků s menší zátěží, aby si vše osvojil a nedělal chyby. Naopak pokročilejší svůj náklon mohou zvýšit a cviky mohou provádět dynamičtější formou.

Velkým kladem cvičení na TRX je možnost pohotově měnit zátěž a přizpůsobovat ji tak Vašemu fyzickému stavu. Dalším pozitivem je zapojení tělesného jádra při cvičení. Jedná se o hluboký stabilizační systém, který je důležitý pro naši prevenci před zraněními a správné držení těla.

Něco na závěr pro ty co stále váhají zda TRX do svého tréninku zapojit. 

Chcete si zacvičit biceps? Ano, na TRX samozřejmě můžete. Chcete procvičit hýždě? Také žádný problém. Chcete zlepšit svou dynamiku? Odpověď znáte. Navíc při tomto komplexním cvičení vždy zapojíte nejen cílené partie, ale i tělesné jádro.

Začátečníkům doporučuji cvičit nejprve se zkušeným odborníkem, který Vás provede a vysvětlí hlavní body a zajistí, aby pro Vás cvičení bylo přínosné a ne naopak.

 

Autor: Milan Záleský

 

 

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.

Aktuality

Otevírací doba léto 2018

12. 6. 2018

Změna otevírací doby na dny od 2.6.2018

1. 6. 2018

Otevírací doba na Velikonoce 2018

29. 3. 2018

Otevírací doba na Vánoce 2017

23. 12. 2017

archív

Web4U - domény, webhosting, servery

Fotogalerie

Legpress + dřep stoje